Apple Music

Så får du Apple Music

Nu finns Apple Music, Spotifyutmanaren, i Sverige och ett hundratal andra länder. Det är inte en ny app att ladda ned, utan du måste uppgradera systemet i din iphone/ipad eller Itunes i din dator för att få det.

Systemet i iphone och ipad uppgraderar du i Inställningar/allmänt/programuppdateringar.

Du ska helst ha mobilen i laddaren och vara ansluten till wifi. Uppgraderingen tar inte lång tid. Du måste ha iphone 4S eller senare för att kunna uppgradera till 8.4 och få Apple Music.

Apple Music ska komma för Android också men inte förrän i höst.

För Mac och PC får du det genom att uppdatera Itunes.

Eller får och får, det kostar pengar precis som Spotify Premium. Men de tre första månaderna är gratis. Det gäller alltså att komma ihåg att säga upp prenumerationen innan provtiden är slut.  Säg till Siri att göra en påminnelse. Annars glömmer man det lätt.

Är Apple Music bättre än Spotify? Nej, det tycker jag inte efter en snabb test. Kanske orättvist, för jag har ju alla mina spellistor i Spotify. Men jag tycker Spotify har fler topplistor och är bättre upplagt.

Att köra igång Apple Music var lite förvirrande. Jag fick upp en dialogruta med frågan om jag verkligen ville köpa medlemskap.

Men det ville jag ju inte, jag ville prova gratis. Så jag tryckte avbryt. Och det funkade ändå sen. Hade de dragit pengar om jag tryckt ok? Förmodligen inte.
Det kom också en ruta om att Icloud inte kunde aktiveras. Som jag inte fattade riktigt. Jag tycker aldrig Icloud har funkat som det ska så det förvånar mig inte.
Låter jag negativ? Ja, jag tror Apple måste skärpa sig när det gäller användarvänlighet. Det är det de ska vara bäst på.

Sen hejar jag på Spotify, för att de är svenska och för att de var först.

När du uppgraderat systemet hittar du musiktjänsten i appen Musik. Under Nytt hittar du topplistorna och möjligheten att söka (nej det är inte logiskt, för här finns både gammalt och nytt).

Under För Dig kan du välja bland olika genrer. Du ska trycka på olika sätt. För krångligt, enligt mig.
Jag säger inte upp min Spotifyprenumeration.

Lämna ett svar