Samsung Galaxy S8 och S8 Plus runt hörnet.

samsung galaxy s8
Samsung Galaxy S8 Konceptbild

Förra året släpptes Galaxy S7, S7 Edge och Note 7 av Samsung och dom två första blev direkta succéer medans Note 7 blev en total katastrof för Samsung. Batterierna i Note 7 var felkonstruerade och började brinna vilket innebar att modellen återkallades av Samsung och efter ett tag försåg dom köparna med utbytesenheter men uppgraderade batterier som även dom började brinna, inte alla men några exemplar och detta medförde att modellen helt drogs tillbaks från marknaden och modellen skrotades av Samsung.

Nu med Galaxy S8 och S8 Plus runt hörnet är det viktigare än någonsin för Samsung att den blir en hit som återuppbygger deras förtroende hos köparna och marknaden. Apple gick precis i dagarna om Samsung när det gäller försäljning av antal telefoner och Samsung har tappat kraftigt anseende för sitt varumärke som innan Note 7 katastrofen var placerat på en tredje plats i världen men som enligt dom senaste mätningarna fallit till plats 47.

Samsung gör allt dom kan för att skapa en hype kring releasen av dom nya modellerna, b.la kommer dom att anordna ett pressreleasemöte där dom kommer att avslöja vilket datum dom kommer avslöja det riktiga release datumet för dom nya telefonerna. Tidigare har rykten sagt att dom kommer att presentera Galaxy S8 modellerna på Mobile World Congress som går av stapeln 27 februari till 2 mars 2017.

Flera online butiker för mobiltillbehör har redan lagt upp produkter som mobilskal till Galaxy S8 och Galaxy S8 fodral. Tidigare läckte detaljer ut kring skal till Galaxy S8 från Mobilefun som även tidigare råkat läcka bilder på tillbehör till nya mobilmodeller dom läckte bilder på iPhone 7 med mobilskal på innan Apple hade presenterat modellen som Forbes skriver om i sin artikel.

Priserna för både Galaxy S8 och S8 Plus avslöjades här om dagen i dokument dom var avsedda för återförsäljare i Ukraina och priset för Galaxy S8 skulle landa på 25999 Hryvnia vilket motsvarar ca 8600 kr och priset för Galaxy S8 Plus skulle landa på 28999 Hryvnia vilket motsvarar ca 9600kr vilket är en bra bit över priserna för Galaxy S7 och S7 Edge när dom lanserades. Vad priserna landar på med moms och övriga påslag återstår att se.