Xperia P – Slank och elegant

sony xperia p

Sony Xperia P är lite smalare än sin storebror och bekvämare att hålla. Det är en av de snyggaste androidmobilerna.

Sony Xperia S som kom i mars var Sonys första egna mobil, nu finns inte längre Sony Ericsson. Xperia P ser likadan ut som S fast med något mindre skärm, 4 tum i stället för 4,3. Kameran på Xperia P har 8 megapixel, Xperia S har 12. Det har inte så stor betydelse, 8 räcker gott.

 

Men vill du lagra mycket i mobilen är det frågan om minnet räcker. Xperia P har 16 GB, varav 13 GB är tillgängligt för dina appar och filer. Det är inte lite, men den som vill ha kartor över Europa, långfilmer i hög kvalitet och alla spellistorna i Spotify offline riskerar att få det trångt. Det går inte att utöka minnet.

 

Xperia P kan användas tillsammans med Sonys NFC-taggar precis som Xperia S. Det är en kul grej som kan vara till nytta till exempel för att automatiskt få rätt inställningar när du sätter mobilen i bilhållaren. NFC-tekniken, att det händer saker när mobilen kommunicerar med föremål den hålls intill, kommer att få större betydelse i framtiden.

 

Xperia P är den android jag skulle välja nu om jag köpte en. Inte alltför stor, bra kamera, ett elegant yttre och bra prestanda. Sonys gränssnitt (ni ser lite av det på bilden överst, där jag ser mitt Facebookflöde) är bra och genomtänkt. Sen är det förstås ett osäkerhetsmoment, lite av att köpa grisen i säcken, att inte veta hur det kommer att bli med ICS, Android 4, som den ska gå att uppdatera till snart.

Det finns länk till en manual på svenska på en av startskärmarna. Sony gör sitt bästa för att ta hand om nya androidanvändare och det är nödvändigt. Många har svårt att förstå hur de ska göra med sina nya mobiler.

Xperia P kommer i färgerna svart, silver och rött.

 

 

TEST: Sony Xperia P
PRIS: 4 000 kr (har inte börjat säljas än)
PLUS: Snygg, går snabbt att ta ett foto från viloläge
MINUS: Kommer inte med senaste androidversionen. Ska snart gå att uppgradera.

Be the first to comment

Leave a Reply